Шуменката Невена Пощарова, която е икономист по образование, но благодетел и художник по сърце, разпродаде част от втората си самостоятелна изложба още при нейното откриване.

Изложбата и този път бе с благородна кауза и премина под надслов “10 години заедно” – с това тя отбеляза 10 години от създаването на благотворително женско сдружение “Подай ръка-Шумен”, в което авторката на картините е активен доброволец.

Този път каузата й беше образованието на децата от два Центъра от семеен тип и Кризисен център в Шумен, наследници на бившия дом “Детелина”. Средствата от изящните й картини са предназначени за закупуване на учебни пособия и тетрадки за техните 35 възпитаници. “Благодарен съм за жеста, исках да бъде смислен и ценен подарък за децата”, каза директорът на центровете Иван Калоянов. Първата откупка беше направена от името на бившия кмет на Шумен Красимир Костов, последваха и други.

Всички гости се почерпиха с юбилейната торта, а за доброто им настроение се погрижи младия шуменски талант – Тонислав Троев.

Експозицията остана на разположение на ценителите в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров” за седмица, за да могат повече хора да я посетят и да се включат в благотворителната инициатива.

След закриването на изложбата, със събраните средства бяха закупени чудесни образователни и художествени материали, които художничката лично предаде на директора на социалното заведение.

Арт Галерия - Невена Пощарова